Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın kararlı testleri binalmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile alakalı tetebbu ihya çhileışmalarımız vardır. 

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin henüz etkili olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın üzere ivedi durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket olmayan bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini mideeriye hapseder.

Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı nöbet otomasyon sistemlerine oranlı aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapıları camlı olabilir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Vahit Kanatlı Yangın Bapları; Biricik kanatlı tasar çizimıyla, ancak mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın simultane emniyetli bir çıkış sağlar.

Yangın Çıkış Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın yavaş bir itmesi ile dâhilen dışarıya sadık açılmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, Yangın çıkış kapısı istanbul yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana bapların huzurı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

Report this wiki page